Crashes with CWE mod

A forum for discussion regarding hacking of the Chao system and editing things with non-standard methods.
Post Reply
User avatar
Chao31
Evolved Chao
Evolved Chao
Posts: 54
Joined: Tue Dec 19, 2017 10:08 pm
Contact:

Crashes with CWE mod

Post by Chao31 »

When ever I try to use CWE, I can't since it crashes before I even enter chao world, it would basically crash on the screen after the sonic team logo (the screen with omochao and a tip) I think its either not having sa2b dlc or something else that's causing it, please help me at least :cry:
User avatar
YuYuChaosho
Evolved Chao
Evolved Chao
Posts: 93
Joined: Mon Jan 08, 2018 10:29 pm
Motto: The day only gets worse when the sun sets at 3pm
Location: In the nearby Quicksand
Contact:

Re: Crashes with CWE mod

Post by YuYuChaosho »

have you tried Uninstalling the Mod Manager, turning off the Debug Messages, and/or turning on the No Battle Mod in the SA2 Mod Manager?
I had this problem lately to where I couldn't play for two months due to it crashing going into the Gardens, and after I Uninstalled and turned off and on a couple of things I had it working again.. :thinking:
SEGA does what Nintendon’t
User avatar
Chao31
Evolved Chao
Evolved Chao
Posts: 54
Joined: Tue Dec 19, 2017 10:08 pm
Contact:

Re: Crashes with CWE mod

Post by Chao31 »

YuYuChaosho wrote: Fri Aug 02, 2019 5:25 pm have you tried Uninstalling the Mod Manager, turning off the Debug Messages, and/or turning on the No Battle Mod in the SA2 Mod Manager?
I had this problem lately to where I couldn't play for two months due to it crashing going into the Gardens, and after I Uninstalled and turned off and on a couple of things I had it working again.. :thinking:
no... didn't work, I turned on no battle mod and made sure the debug messages were off but still crashed on the screen with omochao telling a tip. (I think its because of not having the battle dlc..) :thinking:
Dwayne44
Egg
Egg
Posts: 1
Joined: Sat Aug 10, 2019 9:58 pm

Re: Crashes with CWE mod

Post by Dwayne44 »

YuYuChaosho wrote: Fri Aug 02, 2019 5:25 pm have you tried Uninstalling the Mod Manager, turning off the Debug Messages, and/or turning on the No Battle Mod in the SA2 Mod Manager?
I had this problem lately to where I couldn't play for two months due to it crashing going into the Gardens, and after I Uninstalled and turned off and on a couple of things I had it working again.. :thinking:
Hello, I tried it and it works. thank you so much
Last edited by Roaxes on Mon Aug 12, 2019 1:11 pm, edited 1 time in total.
Reason: removed suspicious link
User avatar
Roaxes
Administrator
Administrator
Posts: 142
Joined: Tue Jul 22, 2014 1:21 pm
Motto: HiYAA! ~ Link
Location: Ohio
Contact:

Re: Crashes with CWE mod

Post by Roaxes »

Does the loading screen before it crashes say "Extended" at the top?

Image

If not, it may not be installed correctly. What folder did you extract all the contents too, like what does your SA2 folder look like?
and did you make sure to replace the sonic2app with CWE's version?
SpeedXaaa
Child Chao
Child Chao
Posts: 10
Joined: Sat Jul 27, 2019 2:16 pm
Contact:

Re: Crashes with CWE mod

Post by SpeedXaaa »

Has it worked for you Chao31? Just wondering because every now and then, my game will actually crash. For those who aren't sure, I'm 99% sure they mean it crashes at the opening cinematic of the game itself. I don't think it has anything to do with the battle dlc. If none of the other fixes work for you, maybe just try closing out of the program and opening it again? I know that sounds painfully simple (idk maybe you've already tried that several times) but like I said, mine crashes here and there and doing that seems to do the trick. I also found this very helpful too!
When i launch the game i crash after SEGA and SONIC TEAM, what happen ?
you have a problem with SA2modloader
install : Microsoft Visual C++ 2013 runtime 64x and 86x
and the problem should be fixed
User avatar
Chao31
Evolved Chao
Evolved Chao
Posts: 54
Joined: Tue Dec 19, 2017 10:08 pm
Contact:

Re: Crashes with CWE mod

Post by Chao31 »

Since I don't know how to post images, I assume I try the infinite close and open until I find how to post them instead of just having to explain my file placement. :blink:
User avatar
ChillyChao
Proficient Chao
Proficient Chao
Posts: 325
Joined: Sat Jan 20, 2018 2:14 pm
Motto: Fish x Fruit Bubble Popping Puzzle Game is canon sthu
Location: The slums of hell.
Contact:

Re: Crashes with CWE mod

Post by ChillyChao »

^
To post images, go to a site like imgBB or imgur or any image uploading site.
Upload your image, right click (or long tap on mobile) and go to open image in new tab (if it says open link in new tab, NOT image in new tab, do that first.)
Once you get to the image, copy the url.
There should be a box showing a photo once you start to post here, click that or just type this (without the *)
[*img][/img]
Then paste your link in there.
An image should pop up, if it doesn't you're probably doing something wrong.
scenecore is awesome. thats what i think. my eyes don't seem to agree, though...
Image
User avatar
Chao31
Evolved Chao
Evolved Chao
Posts: 54
Joined: Tue Dec 19, 2017 10:08 pm
Contact:

Re: Crashes with CWE mod

Post by Chao31 »

[img][https://i.imgur.com/Nm9ALVg.png] I think I messed up :C
User avatar
ChillyChao
Proficient Chao
Proficient Chao
Posts: 325
Joined: Sat Jan 20, 2018 2:14 pm
Motto: Fish x Fruit Bubble Popping Puzzle Game is canon sthu
Location: The slums of hell.
Contact:

Re: Crashes with CWE mod

Post by ChillyChao »

^
Yes, you did.
It's like this:
[*img] image link here [/img]
(No * tho)
Here, i'll link the photo for you:
Image
scenecore is awesome. thats what i think. my eyes don't seem to agree, though...
Image
User avatar
Chao31
Evolved Chao
Evolved Chao
Posts: 54
Joined: Tue Dec 19, 2017 10:08 pm
Contact:

Re: Crashes with CWE mod

Post by Chao31 »

thanks. :D
Post Reply